Bagte grøntsager med chorizo og feta
8. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Det er tirsdag aften, og regnen pisker ned udenfor. Så skal aftensmaden bare være nem! Find alt godt fra grøntsagsskuffen frem, og kombinér det med krydret chorizo. Maden passer sig selv i ovnen, og så kan du tage en velfortjent slapper i sofaen imens.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær chorizopølserne i 3 cm store stykker.
Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarter. Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver.
Pil rødløget, og skær det i både. Skyl squash, og skær den i skiver.
Skyl peberfrugt, fjern kernehuset, og skær den i mindre stykker. Skyl fenniklen, og skær den i mindre stykker.
Vend pølser og grøntsager sammen på en bradepande med bagepapir.
Skyl og hak rosmarin, og drys den over grøntsagerne. Hæld olie, honning, salt og peber over grøntsagerne, og vend det hele godt rundt.
Tilbered blandingen i ovnen i 25-30 minutter.
Smuldr fetaen, og drys den over bradepanden.
Skyl persillen, og hak den fint. Drys persille over bradepanden, og servér straks.
Tip!
Retten smager bedst med frisk chorizo. Kan du kun finde tørret chorizo, skal pølserne kun have omkring 5 minutter i ovnen. Giv grøntsagerne 20 minutter, skær chorizoen i tynde skiver, og drys dem over fadet, inden det hele bager videre de sidste minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk