Bagte figner med gedeost og valnødder

30. november 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Figner har sæson i sensommeren og bliver ekstra bløde og sødmefyldte efter en kort tur i ovnen. Servér som en delikat appetizer eller forret, gerne med et glas vin til.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Skyl figner. Skær den lille spidse top af hver figen, og skær herefter et kryds ned i hver figen uden at skære helt igennem.
Tryk forsigtigt på figenen, så den åbner sig som en lille blomst. Læg gedeost ned i midten af hver figen med en teske.
Hak timian og valnødder fint, og drys det over fignerne. Dryp dem med honning, og krydr med salt og peber.
Stil de ostefyldte figner i et lille ovnfad, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er bløde og saftige.

Tip!

I stedet for gedeost kan du fylde fignerne med ricotta, parmesan eller blåskimmelost, fx gorgonzola.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar