Bagte figner med gedeost og valnødder
30. november 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Figner har sæson i sensommeren og bliver ekstra bløde og sødmefyldte efter en kort tur i ovnen. Servér som en delikat appetizer eller forret, gerne med et glas vin til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skyl figner. Skær den lille spidse top af hver figen, og skær herefter et kryds ned i hver figen uden at skære helt igennem.
Tryk forsigtigt på figenen, så den åbner sig som en lille blomst. Læg gedeost ned i midten af hver figen med en teske.
Hak timian og valnødder fint, og drys det over fignerne. Dryp dem med honning, og krydr med salt og peber.
Stil de ostefyldte figner i et lille ovnfad, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er bløde og saftige.
Tip!
I stedet for gedeost kan du fylde fignerne med ricotta, parmesan eller blåskimmelost, fx gorgonzola.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk