Bagte figner med gedeost og skinke
14. januar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Cremede figner og gedeost, salte oliven og skinke, knasende nødder. Disse bagte olivenfigner kombinerer det bedste fra det søde og salte køkken. Spis dem som en snack, eller servér dem sammen med ost.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp olivenerne, udsten dem, og hak dem fint.
Hak nødderne fint, og rist dem gyldne på en tør pande.
Rør osten med oliven, honning, nødder og hakket timian. Lav et snit i hver figen, og fyld dem med ostefyldet.
Halvér skinkeskiverne på langs, og bind et stykke om hver figen.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og grill dem gyldne i ovnen i 5 minutter.
Servér fignerne lune evt. som snack eller sammen med ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk