Bagte brownie-donuts med krymmel
23. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Med en donutform er det nemt for både børn og voksne at bage donuts selv, og du slipper for at arbejde med den varme friture.
Ingredienser
Udstyr
1 donutform med 6 eller 12 huller (gerne af silikone)
Evt. 1 sprøjtepose med stor tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smør din donutform med lidt smør eller olie.
Smelt smør og mørk chokolade sammen i en gryde ved svag varme. Tag gryden fra varmen, og lad chokolademassen afkøle let.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend chokolademassen i. Sigt hvedemel, kakao og salt i dejen, og vend rundt, til dejen er ensartet.
Fyld dejen i en sprøjtepose med stor tylle eller i en frysepose med et hul i, og sprøjt den ned i hullerne i donutformen.
Bag donutsene i ovnen i 20 minutter, og afkøl dem på en bagerist. Sæt dem evt. på køl et par timer, så de er helt kolde og nemmere at få ud af formene.
Rør flormelis, kakao og kogende vand sammen til en tyktflydende glasur i en skål. Dyp toppen af de afkølede donuts i chokoladen, og pynt med krymmel. Lad glasuren størkne inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk