Bagte blommer med timian og vaniljecreme

Timian til dessert? Ja, det smager faktisk godt! Pynt også gerne med skovsyre, som du kan købe i velassorterede supermarkeder.

Bagte blommer med timian og vaniljecreme
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
modne blommer
8
rørsukker
6 spsk.
frisk timian
2 stilke

Vaniljecreme

vaniljestænger
1
flødeost naturel
2 dl
græsk yoghurt 10 %
3 spsk.
flormelis
4 spsk.

Ristede valnødder

valnøddekerner
50 g
rørsukker
1 spsk.

Til servering

frisk timian
8 stilke
rød skovsyre
1 håndfulde
spiselige blomster (kan undlades)
1 håndfulde

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Skyl blommerne, skær dem igennem, og fjern stenene. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med rørsukker og plukket timian. Bag blommerne i ovnen i 15 minutter.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Rør vaniljekorn sammen med flødeost og græsk yoghurt. Smag cremen til med flormelis.

Ristede valnødder

Rist valnødderne på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Drys dem med rørsukker. Køl valnødderne lidt af, og hak dem groft.

Servering

Drys blommerne med valnødder, og pynt med timian, skovsyre og evt. spiselige blomster. Servér de lune blommer med vaniljecreme til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'