Bagte blommer med timian og vaniljecreme
Timian til dessert? Ja, det smager faktisk godt! Pynt også gerne med skovsyre, som du kan købe i velassorterede supermarkeder.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- modne blommer
- 8
- rørsukker
- 6 spsk.
- frisk timian
- 2 stilke
Vaniljecreme
- vaniljestænger
- 1
- flødeost naturel
- 2 dl
- græsk yoghurt 10 %
- 3 spsk.
- flormelis
- 4 spsk.
Ristede valnødder
- valnøddekerner
- 50 g
- rørsukker
- 1 spsk.
Til servering
- frisk timian
- 8 stilke
- rød skovsyre
- 1 håndfulde
- spiselige blomster (kan undlades)
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Skyl blommerne, skær dem igennem, og fjern stenene. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med rørsukker og plukket timian. Bag blommerne i ovnen i 15 minutter.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Rør vaniljekorn sammen med flødeost og græsk yoghurt. Smag cremen til med flormelis.
Ristede valnødder
Rist valnødderne på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Drys dem med rørsukker. Køl valnødderne lidt af, og hak dem groft.
Servering
Drys blommerne med valnødder, og pynt med timian, skovsyre og evt. spiselige blomster. Servér de lune blommer med vaniljecreme til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner