Bagte blommer med timian og vaniljecreme
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Line Falck
Timian til dessert? Ja, det smager faktisk godt! Pynt også gerne med skovsyre, som du kan købe i velassorterede supermarkeder.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Skyl blommerne, skær dem igennem, og fjern stenene. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med rørsukker og plukket timian. Bag blommerne i ovnen i 15 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Rør vaniljekorn sammen med flødeost og græsk yoghurt. Smag cremen til med flormelis.
Rist valnødderne på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Drys dem med rørsukker. Køl valnødderne lidt af, og hak dem groft.
Drys blommerne med valnødder, og pynt med timian, skovsyre og evt. spiselige blomster. Servér de lune blommer med vaniljecreme til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk