Bagte blommer med sprøde lakrids-tuiles og flødebolleskum

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Blommerne bliver ekstra søde efter en lang tur i ovnen, og de sprøde lakrids-tuiles giver skarphed og knæk. Flødebolleskummet behøver ingen nærmere præsentation, men fuldender denne genistreg.

Bemærk
Bagetid, blommer: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 100°. Prik blommerne med en gaffel hele vejen rundt. Fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir, så de står helt tæt. Drys med brun farin, og dryp eddike over. Bag blommerne i ovnen i 2 timer.
Skru ovnen op på 165°. Rør flormelis med smør, og tilsæt mel under omrøring. Pisk forsigtigt æggehvide i, lidt efter lidt, til dejen er glat og en smule tyk.
Smør dejen ud i helt tynde cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med lakridspulver.
Bag de små kager i ovnen i 2-4 minutter. Løft dem forsigtigt af bagepapiret med en palet, og afkøl på en rist.
Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt sukker, og pisk i yderligere 3 minutter.
Anret blommerne med lidt af lagen fra fadet. Top med en stor skefuld flødebolleskum og en lakrids-tuile. Drys med lakridspulver, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar