Bagte blommer med havrecrumble
14. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
Kold vaniljeis, lune blommer og sprød crumble udgør tilsammen en gennemført dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skyl blommerne, skær dem igennem, og fjern stenen. Læg blommerne med skærefladen opad i et ovnfad beklædt med bagepapir. Drys dem med sukker og fintrevet citronskal. Bag blommerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er let bløde og gerne lidt gyldne i kanterne. Afkøl dem let.
Bland havregryn, hvedemel, muscovadosukker og salt i en skål. Smuldr smørret i den tørre havregrynsblanding, så du får en grov crumbledej.
Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den gylden i ovnen i ca. 10 minutter samtidig med blommerne. Afkøl crumblen på bagepladen placeret på en bagerist.
Anret 3 halve lune blommer pr. person, og servér med vaniljeis. Drys med havrecrumble, og dryp evt. lidt af blommesiruppen fra bunden af ovnfadet over desserten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk