Bagte blommer med gedeostcreme
29. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Gedeost i en dessertcreme? Det skal prøves! Smagen er mild og imødekommende, og cremen er et perfekt match til blommerne, som får en ekstra intens smag efter en tur i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl blommerne, halvér dem, og udsten dem. Læg blommerne i et ovnfast fad med skærefladen opad.
Læg en tynd skive smør på toppen af hver blomme. Drys dem med sukker og kanel.
Bag blommerne i ovnen i 20 minutter, så de bliver bløde.
Rist mandelflagerne på en tør pande, så de bliver gyldne.
Pisk fløde, gedeost og flormelis sammen med en elpisker i en skål.
Servér blommerne med creme, mandelflager og frisk mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk