Bagte blåbærdonuts med citron og lakrids

17. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Citron, blåbær og lakrids er gode smagsvenner, som også gør sig godt i disse lette og friske donuts.

Ingredienser

Udstyr

1 donutform (gerne af silikone)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft, og smør donutformens huller grundigt med smør eller olie.
Smelt smørret, og lad det køle en smule af. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Lav en lille fordybning i melblandingen, og slå ægget ud i fordybningen.
Tilsæt sødmælk og smeltet smør, og rør dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør citronskal og citronsaft i dejen.
Fordel dejen i donutformens huller, så de er halvt fyldte. Læg 3 blåbær i hver donut, og tryk dem let ned i dejen. Bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt olie, og rør rundt, til chokoladen er ensartet og tyndtflydende. Lad den stå i 5 minutter.
Dyp toppen af de afkølede donuts i chokoladen, og pynt med friske blåbær, lakridspulver og fintrevet citronskal. Lad chokoladen størkne inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar