Bagte blåbærdonuts med citron og lakrids

Citron, blåbær og lakrids er gode smagsvenner, som også gør sig godt i disse lette og friske donuts.

Bagte blåbærdonuts med citron og lakrids
31-60 min.

(0)

17. september 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.

Blåbærdonuts

smør
30 g
hvedemel
150 g
sukker
110 g
vaniljesukker
1 tsk.
bagepulver
1 tsk.
salt
¼ tsk.
æg
1
sødmælk
1¼ dl
usprøjtet citroner
½
blåbær
75 g
smør eller olie til formen

Chokoladeovertræk og pynt

hvid chokolade
150 g
solsikkeolie
2 tsk.
blåbær
75 g
groft lakridspulver
1 spsk.
usprøjtet citroner
½

Udstyr

  • 1 donutform (gerne af silikone)

Sådan gør du

Blåbærdonuts

Tænd ovnen på 200° varmluft, og smør donutformens huller grundigt med smør eller olie.
Smelt smørret, og lad det køle en smule af. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Lav en lille fordybning i melblandingen, og slå ægget ud i fordybningen.
Tilsæt sødmælk og smeltet smør, og rør dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør citronskal og citronsaft i dejen.
Fordel dejen i donutformens huller, så de er halvt fyldte. Læg 3 blåbær i hver donut, og tryk dem let ned i dejen. Bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.

Chokoladeovertræk og pynt

Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt olie, og rør rundt, til chokoladen er ensartet og tyndtflydende. Lad den stå i 5 minutter.
Dyp toppen af de afkølede donuts i chokoladen, og pynt med friske blåbær, lakridspulver og fintrevet citronskal. Lad chokoladen størkne inden servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'