Bagte blåbærdonuts med citron og lakrids
Citron, blåbær og lakrids er gode smagsvenner, som også gør sig godt i disse lette og friske donuts.

31-60 min.
(0)
17. september 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
stk.
Blåbærdonuts
- smør
- 30 g
- hvedemel
- 150 g
- sukker
- 110 g
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- bagepulver
- 1 tsk.
- salt
- ¼ tsk.
- æg
- 1
- sødmælk
- 1¼ dl
- usprøjtet citroner
- ½
- blåbær
- 75 g
- smør eller olie til formen
Chokoladeovertræk og pynt
- hvid chokolade
- 150 g
- solsikkeolie
- 2 tsk.
- blåbær
- 75 g
- groft lakridspulver
- 1 spsk.
- usprøjtet citroner
- ½
Udstyr
- 1 donutform (gerne af silikone)
Sådan gør du
Blåbærdonuts
Tænd ovnen på 200° varmluft, og smør donutformens huller grundigt med smør eller olie.
Smelt smørret, og lad det køle en smule af. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Lav en lille fordybning i melblandingen, og slå ægget ud i fordybningen.
Tilsæt sødmælk og smeltet smør, og rør dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør citronskal og citronsaft i dejen.
Fordel dejen i donutformens huller, så de er halvt fyldte. Læg 3 blåbær i hver donut, og tryk dem let ned i dejen. Bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Chokoladeovertræk og pynt
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt olie, og rør rundt, til chokoladen er ensartet og tyndtflydende. Lad den stå i 5 minutter.
Dyp toppen af de afkølede donuts i chokoladen, og pynt med friske blåbær, lakridspulver og fintrevet citronskal. Lad chokoladen størkne inden servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner