Bagte auberginer med tahin og pinjekerner

31. juli 2023 af .

Foto: Helena Priem

De grillede auberginer er perfekte som tilbehør til salater og mellemøstlig mad.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Skyl auberginerne. Skær auberginerne i tykke skiver og herefter i kvarter. Vend dem sammen med olie i en skål, så de er godt dækket. Krydr med salt og peber.
Fordel auberginestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 30-35 minutter, til de er godt gyldne. Vend rundt i dem undervejs, så de bliver gyldne på alle sider.
Pisk tahin og citronsaft sammen i en skål. Tilsæt vand lidt ad gangen, og pisk, til dressingen er flydende. Smag dressingen til med honning og salt.
Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande. Anret de bagte auberginer i en skål, og dryp med tahindressing. Drys med pinjekerner og grofthakket persille, og servér straks.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar