Bagte auberginer med tahin og pinjekerner
31. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
De grillede auberginer er perfekte som tilbehør til salater og mellemøstlig mad.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Skyl auberginerne. Skær auberginerne i tykke skiver og herefter i kvarter. Vend dem sammen med olie i en skål, så de er godt dækket. Krydr med salt og peber.
Fordel auberginestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 30-35 minutter, til de er godt gyldne. Vend rundt i dem undervejs, så de bliver gyldne på alle sider.
Pisk tahin og citronsaft sammen i en skål. Tilsæt vand lidt ad gangen, og pisk, til dressingen er flydende. Smag dressingen til med honning og salt.
Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande. Anret de bagte auberginer i en skål, og dryp med tahindressing. Drys med pinjekerner og grofthakket persille, og servér straks.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk