Bagte auberginer med krydret kødsauce
17. maj 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Det er næsten som at spise en portion musaka, når du sætter tænderne i de lækre bagte auberginer med fyld.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skyl og halvér auberginerne. Læg dem i en bradepande, og rids et ternet mønster i skærefladen. Læg dem i et ovnfast fad eller bradepande.
Smør auberginernes skæreflade med knust hvidløg (gem lidt),og dryp dem med olie. Bag auberginerne i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
Svits kødet gyldent ved god varme i lidt olie i en gryde sammen med det sidste hvidløg, oregano, kanel og spidskommen.
Skyl og halvér cherrytomater. Rør tomatpuré og tomater i kødet, og steg 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
Fordel kødsaucen over de bagte auberginer, drys med smuldret salatost og finthakket skyllet persille, og servér gerne med brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk