Bagte auberginer med bulgur og krydret gris
Auberginer får en skøn cremet konsistens, når de bliver bagt i ovnen. Her udgør de et helt måltid, når de bliver toppet med et krydret fyld af bulgur og hakket svinekød.

0-30 min.
(0)
12. september 2024 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Bagte auberginer
- auberginer
- 3
- olivenolie
- 2 spsk.
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- stødt koriander
- ½ tsk.
- salt
- ½ tsk.
Fyld
- bulgur
- 150 g
- usprøjtet citroner
- ½
- olivenolie
- 2 spsk.
- hakket svinekød
- 350 g
- stødt spidskommen
- 1½ tsk.
- stødt koriander
- ½ tsk.
- chilipulver
- ½ tsk.
- salt og peber
Til servering
- yoghurt naturel 1,5 %
- 1½ dl
- granatæblekerner
- 50 g
- frisk mynte
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Bagte auberginer
Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, skær dem i halve på langs, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Skær med en skarp kniv tern i overfladen på auberginerne.
Bland olie og krydderier i en skål, og pensl marinaden på auberginerne. Bag auberginerne i ovnen i ca. 25 minutter.
Fyld
Kog bulguren i en gryde med 3 dl letsaltet vand i ca. 8 minutter, og lad den trække i yderligere 8 minutter under låg. Skyl citronen, og riv citronskallen fint over bulguren. Dryp med 1 spsk olie, og vend rundt med en gaffel, så bulguren løsner sig.
Brun det hakkede svinekød i olie i en gryde. Tilsæt alle krydderierne, og steg videre i et par minutter, til kødet er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Servering
Anret auberginerne på et fad, og fordel bulgur og kødblanding over dem. Dryp yoghurt over fyldet, og top med granatæblekerner og grofthakket mynte.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner