Bagte auberginer med bulgur og krydret gris

Auberginer får en skøn cremet konsistens, når de bliver bagt i ovnen. Her udgør de et helt måltid, når de bliver toppet med et krydret fyld af bulgur og hakket svinekød.

Bagte auberginer med bulgur og krydret gris
0-30 min.

(0)

12. september 2024 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Bagte auberginer

auberginer
3
olivenolie
2 spsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
stødt koriander
½ tsk.
salt
½ tsk.

Fyld

bulgur
150 g
usprøjtet citroner
½
olivenolie
2 spsk.
hakket svinekød
350 g
stødt spidskommen
1½ tsk.
stødt koriander
½ tsk.
chilipulver
½ tsk.
salt og peber

Til servering

yoghurt naturel 1,5 %
1½ dl
granatæblekerner
50 g
frisk mynte
1 håndfulde

Sådan gør du

Bagte auberginer

Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, skær dem i halve på langs, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Skær med en skarp kniv tern i overfladen på auberginerne.
Bland olie og krydderier i en skål, og pensl marinaden på auberginerne. Bag auberginerne i ovnen i ca. 25 minutter.

Fyld

Kog bulguren i en gryde med 3 dl letsaltet vand i ca. 8 minutter, og lad den trække i yderligere 8 minutter under låg. Skyl citronen, og riv citronskallen fint over bulguren. Dryp med 1 spsk olie, og vend rundt med en gaffel, så bulguren løsner sig.
Brun det hakkede svinekød i olie i en gryde. Tilsæt alle krydderierne, og steg videre i et par minutter, til kødet er gennemstegt. Krydr med salt og peber.

Servering

Anret auberginerne på et fad, og fordel bulgur og kødblanding over dem. Dryp yoghurt over fyldet, og top med granatæblekerner og grofthakket mynte.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'