Bagte æbleruller med kanel og vanilje
1. juni 2018
af
Rune Toft.
Foto: Line Falck
Æblerullerne er lavet med filodej, der bliver sprødt og lækkert, når det bliver bagt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både. Hak abrikoserne. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud med en kniv.
Steg æbler og abrikoser i smør på en pande med kanelstang, vaniljekorn og vaniljestang, til det bliver en grov æblemos. Smag til med sukker, og afkøl.
Tænd ovnen på 175°. Smelt smør til pensling i en gryde ved svag varme.
Fold 1 ark filodej ud, og læg en stribe æblemos på den smalle led af dejen. Lad 1-2 cm dej være fri langs kanterne. Pensl kanterne med smeltet smør, og fold kanterne ind over fyldet. Rul filodejen tæt omkring fyldet. Gentag proceduren, til du har rullet alle arkene.
Læg æblerullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med et tyndt lag smeltet smør, og bag æblerullerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Pisk fløden til let skum, og servér sammen med de lune æbleruller.
Tip!
Filodej er tyndt som papir og bliver knasende sprødt i ovnen. Find det på frost i velassorterede supermarkeder. Servér evt. en blød vaniljeis til de lune og sprøde æbleruller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk