Bagte æbler med nødder og karamelsauce
10. juli 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Lækker opskrift på bagte æbler med nødder og karamelsauce, der smager helt fantastisk! Du kan sagtens bruge en håndfuld rynkede æbler fra frugtskålen, det har ingen betydning, når først æblerne er bagt.
Ingredienser
Udstyr
ovnfaste portionsskåle
Sådan gør du
Smelt sukker på en pande uden at røre i det undervejs.
Hæld kogende vand på – det kan godt sprøjte, så vær forsigtig. Lad det koge godt sammen.
Hæld fløde på, og rør, til du får en ensartet karamelsauce. Lad den køle helt af i en skål.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde både. Smør ovnfaste skåle, og fordel æblerne heri.
Hak hasselnødderne. Riv citronskallen fint. Bland sukker med nødder og citronskal, og drys det over æblerne i et jævnt lag.
Fordel små smørklatter ovenpå. Bag kagerne i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter.
Servér dem lune med vaniljeis og karamelsauce.
Tip!
Karamelsaucen kan holde sig i køleskabet i nogle dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk