Bagte æbler med nødder og karamelsauce

Lækker opskrift på bagte æbler med nødder og karamelsauce, der smager helt fantastisk! Du kan sagtens bruge en håndfuld rynkede æbler fra frugtskålen, det har ingen betydning, når først æblerne er bagt.

Ingredienser

Udstyr

ovnfaste portionsskåle

Sådan gør du

Smelt sukker på en pande uden at røre i det undervejs.
Hæld kogende vand på – det kan godt sprøjte, så vær forsigtig. Lad det koge godt sammen.
Hæld fløde på, og rør, til du får en ensartet karamelsauce. Lad den køle helt af i en skål.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde både. Smør ovnfaste skåle, og fordel æblerne heri.
Hak hasselnødderne. Riv citronskallen fint. Bland sukker med nødder og citronskal, og drys det over æblerne i et jævnt lag.
Fordel små smørklatter ovenpå. Bag kagerne i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter.
Servér dem lune med vaniljeis og karamelsauce.

Tip!

Karamelsaucen kan holde sig i køleskabet i nogle dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
10. juli 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar