Bagte æbler med hvidløg og krydderurter
Efter en tur i ovnen bliver syrlige æbler lækkert søde. Tilbereder du dem sammen med hvidløg og timian, er de det perfekte tilbehør til en klassisk steg eller helstegt kylling.
(0)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Bagte æbler er nemme at lave og smager herligt. Når de syrlige æbler bages i ovnen, kommer der hurtigt til at dufte af hygge og efterårsstemning i køkkenet. Bagte æbler kan både bruges som tilbehør, som i denne opskrift, men er også perfekt som del af en sød dessert. Det afhænger bare af hvilke krydderier, du drysser over dem! Kombination af sødme og de udvalgte krydderier gør de bagte æbler til en sand fornøjelse for smagsløgene. Her får du variationer og tips til at lave de lækreste bagte æbler!
Variationer af bagte æbler:
- Chokolade og nødder: Hak mørk eller mælkechokolade og nødder (f.eks. hasselnødder eller pekannødder) groft. Drys blandingen over æblerne og lad det smelte og danne en lækker chokoladesauce under bagningen.
- Krydret topping: Bland hakket ingefær, kanel, nødder og havregryn med lidt honning eller ahornsirup. Sådan en omgang krydret topping tilføjer en varm og indbydende smag til de bagte æbler. Du kan også fremhæve den krydrede smag med kardemomme eller nellike!
- Soltørrede tomater og feta: Hak soltørrede tomater og frisk basilikum fint og bland det med lidt smuldret fetaost. Fjern kernehuset og fyld æblerne med blandingen og bag dem, indtil fyldet er opvarmet og osten begynder at smelte.
- Krydderurter: Krydderurter er super lækre oven på de bagte æbler. Timian og rosmarin er gode bud, som især smager dejligt sammen med hvidløg.
GODE TIPS TIL DE PERFEKTE BAGTE ÆBLER
Fjern kernehuset: Brug en æbleudstikker eller en skarp kniv til at fjerne kernehuset, så der kan skabes plads til fyldet. Halver æblerne, og drys fyld/topping på inde du sætter dem i ovnen!
Eksperimentér med fyld: Prøv forskellige fyld og krydderier for at skabe forskellige smagsoplevelser. Kombinationer af sødt og salt, frugt og nødder eller krydderurter kan tilføje dybde til smagen i dine æbler.
Tilføj fugt og test mørhed: For at undgå, at æblerne tørrer ud under bagning, kan du tilføje en smule væske som æblejuice, citronsaft eller lidt smør i bunden af fadet. Du kan bruge en skarp kniv eller en tandstikker til at teste æblernes mørhed. De skal være lette at prikke igennem og have en blød konsistens. Hvis toppen af æblerne begynder at blive for brune under bagning, kan du desuden dække dem med aluminiumsfolie for at forhindre for meget farvning.