Bagt torsk og lun spinatsalat med selleri og æble
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Jacob Helbig
Skal der fisk på middagsbordet, så prøv den her lækre bagte torsk, der får fint selskab af spinat, selleri og æble.
Bemærk
Tjek torsken for ben, inden du steger den. Skindet beskytter fisken mod at blive tør under stegningen, men kan evt. fjernes lige før servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter. Tænd ovnen på 200°.
Pensl et ovnfad med olivenolie, og læg fiskestykkerne i fadet med skindsiden opad. Dryp lidt olivenolie over fiskestykkerne, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i 10 minutter, til den er gennemtilberedt.
Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog selleriternene heri i 6 minutter. Sigt vandet fra.
Pil bananskalotteløget, og hak det fint. Skyl og tør spinaten. Skær æblet i tern eller tynde strimler. Opvarm en dyb pande med lidt olivenolie, og steg løg, selleritern og spinat ved middel varme et par minutter. Tag panden fra varmen, tilsæt æbleternene, og krydr med salt, peber, citronsaft og fintrevet citronskal.
Anret den lune spinatsalat på tallerkener, og læg et stykke fisk på toppen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk