Bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål
14. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Tilbered torsken i ovnen sammen med butternutsquashen, og servér med hjemmelavet hummus og frisk grønkål til. Servér evt. brød til, hvis I er ekstra sultne.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld væden fra kikærterne. Pres saften af citronen. Blend kikærter med salt, citronsaft, tahin og spidskommen i en minihakker eller foodprocessor.
Rør olivenolie i, og smag til. Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand for at gøre konsistensen mere glat og cremet.
Tænd ovnen på 200°. Skyl og flæk butternutsquashen, og fjern kernerne. Dryp skærefladen med olie, og krydr med salt og peber.
Bag butternutsquashen mør i ovnen i ca. 30 minutter. Skær den derefter i både.
Læg torskefileterne i et ovnfast fad. Pres saften af citronen. Dryp fileterne med citronsaft og olie, og krydr let med salt og peber.
Bag torskefileterne i ovnen ved 200° i 4-6 minutter. Skyl og hak grønkål fint.
Servér torsk og bagt butternutsquash sammen med grønkålen. Dryp hummus udover, og drys med sesamfrø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk