Bagt torsk med urterasp og ærtepuré
4. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Det bløde hvide fiskekød får sprødt selskab af en panering med rasp og friske krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær fisken i 4 portionsstykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør sennep oven på hvert stykke fisk.
Blend rasp, parmesan, citronskal, persille og basilikum hurtigt sammen i en minihakker eller foodprocessor til en grov urterasp. Krydr raspen med salt og peber.
Drys urteraspen oven på fiskestykkerne, og dryp med lidt olivenolie. Bagt fiskestykkerne i ovnen i 10-15 minutter, til fisken er gennemtilberedt, og paneringen er gylden og sprød.
Læg de frosne ærter i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem stå i 2 minutter, til de er optøet. Afdryp. Blend ærterne til puré i en blender sammen med cremefraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Anret bagt torsk oven på ærtepuréen, og pynt med ærteskud.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk