Bagt torsk med urterasp og ærtepuré

4. september 2023 af .

Foto: Peter Kam

Det bløde hvide fiskekød får sprødt selskab af en panering med rasp og friske krydderurter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær fisken i 4 portionsstykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør sennep oven på hvert stykke fisk.
Blend rasp, parmesan, citronskal, persille og basilikum hurtigt sammen i en minihakker eller foodprocessor til en grov urterasp. Krydr raspen med salt og peber.
Drys urteraspen oven på fiskestykkerne, og dryp med lidt olivenolie. Bagt fiskestykkerne i ovnen i 10-15 minutter, til fisken er gennemtilberedt, og paneringen er gylden og sprød.
Læg de frosne ærter i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem stå i 2 minutter, til de er optøet. Afdryp. Blend ærterne til puré i en blender sammen med cremefraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Anret bagt torsk oven på ærtepuréen, og pynt med ærteskud.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar