Bagt torsk med gulerodsmos
12. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
I Marokko er gulerodsmos hverdagskost, men det kan også sagtens nydes på vores breddegrader. Servér til ovnbagt torsk med groft brød – det smager himmelsk!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og kog dem i letsaltet vand i en gryde i 15-20 minutter, til de er bløde.
Hæld vandet fra, og blend gulerødderne fint i en foodprocessor sammen med paprika, cayennepeber, spidskommen, eddike, olivenolie, hvidløg, friskrevet ingefær, salt og peber.
Anret gulerodsmosen på et fad. Pynt med oliven.
Læg torskefilet i et ovnfast fad. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Skær citronen i skiver, og læg dem oven på torsken.
Steg torsken i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, og servér med gulerodsmos og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk