Bagt tomatsuppe med brødcroutoner

2. april 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Når man bager alle grøntsagerne i ovnen først, får man en virkelig lækker suppe med en dyb og mere aromatisk smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Rens peberfrugterne, fjern kernehuset, og skær dem i grove stykker. Pil rødløg, og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddet, og halvér det.
Fordel alle grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, og læg timianstilkene ved. Dryp med olie, og krydr med chiliflager og sukker. Bag grøntsagerne i ovnen i 40 minutter.
Tag grøntsagerne ud af ovnen, og fjern de grove timianstilke. Hæld grøntsagerne over i en gryde sammen med hakkede tomater fra dåse og bouillon, og bring det hele i kog. Lad det småkoge i 5 minutter.
Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Hæld piskefløde og balsamico i suppen, varm den igennem, og smag til med salt og peber.
Skær brødet i tern.Steg brødternene i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt, og afdryp på fedtsugende papir.
Servér suppen med sprøde croutoner og en skefuld creme fraiche på toppen. Pynt med frisk timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar