Bagt rosenkål med kamille, æble og timian

24. april 2019 af .

Foto: Aller Media

Rosenkålene får en dejlig smag, når de bliver bagt i ovnen sammen med kamilleblomster, æble og timian.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rens rosenkålen ved at tage de yderste blade af. Skær rosenkålen i halve, og læg dem i et ildfast fad. Skyl og skær æblerne i tern. Riv skallen af citronen, pres saften.
Bland rosenkål, æbler og citronskal samt -saft. Hak timianen, og drys den sammen med kamilleblomster, olivenolie, salt og peber over blandingen. Vend det hele godt sammen, og fordel det i fadet.
Bag rosenkålene i 10-15 minutter, indtil de får en flot farve og er møre, men stadig har lidt bid.
Tag rosenkålene ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Servér med lidt ekstra olivenolie på toppen og godt med dild.

Tip!

Retten kan også laves med andre kåltyper. I stedet for dild kan du bruge andre krydderurter, fx bronzefennikel eller kørvel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar