Bagt rødtunge med citron og forårsløg
18. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Med sit faste hvide kød er rødtungen en luksusudgave af rødspætten.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Læg fileterne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber.
Pil skalotteløget, og hak det fint. Hak den salte citron fint. Smelt smørret. Bland skalotteløg, citron, smør og kapers i en skål, og fordel blandingen over fiskefileterne.
Bag fisken i ovnen i 5 minutter. Skær citronen i skiver. Skyl de 4 forårsløg, og skær dem over på langs. Læg citronskiver og forårsløg over fiskefileterne, og bag dem i yderligere et par minutter i ovnen, til kødet er fast og hvidt.
Servér fisken med frisk dild og evt. kogte kartofler.
Tip!
Køb saltet citron hos etniske købmænd og velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk