Bagt rødtunge med citron og forårsløg

18. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Med sit faste hvide kød er rødtungen en luksusudgave af rødspætten.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Læg fileterne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber.
Pil skalotteløget, og hak det fint. Hak den salte citron fint. Smelt smørret. Bland skalotteløg, citron, smør og kapers i en skål, og fordel blandingen over fiskefileterne.
Bag fisken i ovnen i 5 minutter. Skær citronen i skiver. Skyl de 4 forårsløg, og skær dem over på langs. Læg citronskiver og forårsløg over fiskefileterne, og bag dem i yderligere et par minutter i ovnen, til kødet er fast og hvidt.
Servér fisken med frisk dild og evt. kogte kartofler.

Tip!

Køb saltet citron hos etniske købmænd og velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar