Bagt ricotta med cherrytomater, løg og spinat

7. juni 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Glem kødet, og servér i stedet ricotta som tilbehør til din salat. Den italienske ost passer både i salte og søde retter, og når du sætter den sammen med grøntsager og linser, får du en nem og mættende vegetarret.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog linserne efter pakkens anvisning.
Halvér tomaterne, pil rødløget og skær det i smalle både. Læg tomater og rødløg i et ovnfast fad. Vend grøntsagerne med olie, og krydr dem med salt og peber.
Bag grøntsagerne i 20 minutter ved 150°. Tag fadet ud af ovnen, og placér ricottaen i midten.
Skyld spinaten. Vend den forsigtigt med grøntsagerne i formen. Bag grøntsagerne i yderligere 15 minutter ved 200°. Osten skal blive gylden.
Tilsæt de kogte linser. Servér gerne med ristet brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar