Bagt pasta med linsesauce
15. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Vend letkogt pasta med et grøntsager og en krydret linsesauce, og bag hele herligheden i ovnen, så pastaen koges færdig i saucen. Resultatet bliver en varm og fyldig ret, som også smager godt kold dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Sautér finthakket løg i olie i en gryde til det er blødt, men ikke har taget farve. Rør presset hvidløg, spidskommen, koriander, karry og paprika i, og lad det stege med i et par minutter.
Vend røde linser i gryden. Hæld flåede tomater, tomatpuré, kokosmælk og bouillon over. Lad saucen simre under låg i 10 minutter.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Smag saucen til med eddike, sukker, salt og peber, og tilsæt blomkål i små buketter. Lad saucen simre videre, og kog imens pastapenne i halvdelen af den kogetid, som pakken anbefaler (dvs. typisk i ca. 5 minutter).
Hæld 1 dl af pastaens kogevand i linsesaucen. Afdryp pasta, og læg dem i et ovnfast fad sammen med linsesauce og spinat. Vend rundt, så det hele blandes.
Bag retten i ovnen i 15-20 minutter, til pastaen er mør.
Tip!
Du kan også bruge linsesaucen i stedet for kødsauce i en lasagne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk