Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone
2. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Colombus Leth
Giv den sædvanlige pasta et ekstra skud glæde ved at bage den i ovnen med fyldig og cremet tomatsauce, grøntsager og frisk mozzarella. Servér evt. med en grøn salat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og hæld vandet fra.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem i olie i en gryde i 2 minutter, uden at de tager farve.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon, organo, chiliflager, sukker, salt og peber, og lad saucen småkoge under låg i 15 minutter.
Rør mascarpone og basilikum i saucen. Smag til med mere salt og peber, og hold saucen varm.
Tænd ovnen på 180°. Skyl auberginen, og skær den i tynde skiver. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olie, og krydr med salt. Bag aubergineskiverne i ovnen i 15 minutter, til de er let gyldne og bløde.
Rens svampene, og skær dem i tykke skiver. Steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter ved høj varme, til de tager farve. Tag dem af panden, og sæt dem til side.
Skru ovnen op på 225°. Bland pasta, tomatsauce, halvdelen af aubergineskiverne og de stegte svampe sammen i en gryde eller skål, og hæld blandingen i et ovnfast fad.
Skær mozzarellaen i tykke skiver, og fordel den på toppen af retten sammen med de resterende skiver aubergine og svampe.
Sæt fadet i ovnen, og gratinér retten i ovnen i 15 minutter, til osten er smeltet og let gylden. Drys med hakket basilikum på toppen. Servér pastaretten direkte fra fadet, evt. med en grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk