Bagt lyssej med serranoskinke og grøntsager
12. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pak fisken ind i serranoskinke for ekstra smag, og servér med perlebyg i stedet for ris eller pasta.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl squash og aubergine, skær dem i skiver, og skær skiverne i kvarter. Skyl peberfrugten, og skær den i brede strimler. Pil rødløgene, og skær dem i både.
Vend grøntsagerne sammen med olie i en skål, og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ovnfad, og hæld bouillon i bunden af fadet. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Del fisken i 4-6 portionsstykker, og krydr med salt og peber. Rul hvert stykke lyssej ind i serranoskinke.
Tag fadet ud af ovnen, og fordel fiskepakkerne oven på grøntsagerne. Sæt fadet tilbage i ovnen, og steg i ca. 15 minutter, til skinken er sprød, og fisken deler sig i flager.
Kog perlebyggen efter anvisningen på emballagen.
Hak basilikumbladene groft, og drys dem over fadet med fisk og grøntsager. Servér med kogt perlebyg og evt. brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk