Bagt lakseside med hvidkålssalat
11. januar 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Efter en tur i ovnen er laksekød lækkert mørt og saftigt. Prøv at dække en hel lakseside med sprød og let syrlig topping, der her er krydret med timian – men lige så vel kunne indeholde en håndfuld persille eller frisk basilikum.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på en bageplade med bagepapir, og gå den efter for skæl og andre urenheder.
Hak persille fint. Bland det med timiankviste, olie, smør, citronskal, rasp, parmesan, salt og peber til en grov masse. Fordel blandingen oven på laksen.
Bag laksen i ovnen i 20-25 minutter, så al kødet har skiftet farve, og toppen er sprød.
Snit kålen fint, dræn kidneybønnerne for vand og skær avocadoen i skiver. Vend det hele med finthakket persille, og anret det på et fad eller i en salatskål.
Pisk olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber til en tyktflydende, ensartet dressing. Smag til, og dryp dressingen over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk