Bagt laks og blomkålssalat med avocadodressing
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En dejlig nem ovnret med lækker laks, der egner sig fint som gæstemad. Avocadodressingen tilfører retten en dejlig frisk og cremet smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg laksen med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir. Skyl og hak persille. Smelt smør, rør det sammen med rasp og persille, og krydr med salt og peber. Fordel blandingen oven på laksen.
Rens blomkål, og skær dem i små buketter. Skyl og afdryp kikærter. Vend blomkål og kikærter med olie, fordel det på en bageplade med bagepapir, og drys med dukkah og salt.
Sæt bagepladerne med laks og blomkål i ovnen på samme tid. Bag laksen i 15-20 minutter, til fiskekødet nemt deler sig i fine flager. Blomkålsblandingen skal have ca. 20 minutter i ovnen.
Skrab kødet ud af avocadoen, og blend det med yoghurt, dild og citronsaft i en blender til en cremet dressing. Smag til med salt og peber.
Anret blomkålsblandingen i en skål. Skær avocadokødet i tern. Flæk granatæblet, og bank kernerne ud. Fjern de hvide hinder. Fordel avocado og granatæblekerner over blomkålen. Dryp med avocadodressing.
Servér blomkålssalat med laks og lunede naanbrød.
Tip!
Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, som består af nødder, frø og krydderier. Kan købes i velassorterede supermarkeder (fx fra Mill&Mortar) og hos nogle grønthandlere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk