Bagt laks med små pestokartofler
12. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Bagt laks med pestokartofler er simpel sommermad, når det er bedst! Servér evt. en frisk tomatsalat til retten, hvis du har god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber, og læg tynde citronskiver oven på laksen. Drys med grofthakket dild.
Bag laksen i ovnen i 20-25 minutter, til den netop er gennembagt.
Skrub kartoflerne. Skyl broccolien, og skær den i mindre buketter.
Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter. Læg broccolibuketterne i gryden med kartofler i de sidste 2-3 minutter af kogetiden. Afdryp og afkøl kartofler og broccoli.
Pil hvidløget, og hak det i en minihakker eller foodprocessor sammen med basilikum, persille, mandler og parmesan. Blend det til en grov masse. Tilsæt olien lidt ad gangen, og blend videre til en cremet pesto. Tilsæt evt. lidt vand, hvis pestoen er for tyk. Smag til med salt og peber.
Vend de lune kartofler og broccoli sammen med pesto, og anret dem i en skål. Servér dem til laksen sammen med brød. <br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk