Bagt laks med pinjesmør og citronkål
1. februar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Laks smurt med en cremet blanding af smør, citron, persille og pinjekerner er en lækker og velsmagende måde at servere fisk på.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Læg laksefileten med skindsiden nedad i en bradepande eller et ovnfad med bagepapir i bunden.
Riv skallen, og pres citronen (gem citronsaften til spidskålen). Hak pinjekerner groft, og skyl og hak persille fint.
Rør det bløde smør sammen med citronskal, pinjekerner, persille, salt og peber.
Fordel pinjesmørret oven på laksen, og bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er netop gennembagt.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Skyl og snit spidskål i strimler, og steg den i smør på en dyb (sautere)pande ved middel varme i ca. 3 minutter, til den falder sammen.
Vend citronsaft, salt og peber i kålen, og sluk for varmen.
Servér laksen direkte fra ovnfadet med kogte kartofler og citronkål som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk