Bagt laks med jordbærsalsa, nye kartofler og sauce royale

30. august 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Kombinationen af laks og jordbær er ny, men giver en let og sommerlig smagsoplevelse. Den lyse sauce minder om en god bearnaise, men er nemmere at lave og er mere mild i smagen, så den passer godt til fisk.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten på en bageplade med bagepapir, dryp den med olie, og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 20 minutter – den er færdig, når kødet deler sig i fine flager.
Skyl og skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i 10 minutter. Tag gryden af blusset, og lad kartoflerne trække i kogevandet i 5 minutter. Hæld vandet fra.
Skyl og hak persillen groft. Vend de varme kartofler sammen med persille og olivenolie, anret dem i en skål, og drys med flagesalt.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikumbladene. Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og vend det sammen med olie, balsamico og honning. Smag salsaen til med salt og peber.
Skær smørret i tern. Pil og hak skalotteløget fint. Varm smør, løg, cremefraiche, sennep og æggeblomme op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og rør godt rundt undervejs. Saucen må ikke koge. Tag gryden af varmen, og rør hakket persille i. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Fordel lidt af jordbærsalsaen oven på laksen, og anret resten i en skål. Servér med persillekartofler og sauce royale.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar