Bagt laks med ingefær og quinoasalat
26. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Skyd ugen i gang med sund og lækker aftensmad. Quinoa og laks forsyner dig med både protein og omega-3, og så smager det fantastisk sammen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pres saften af citronen. Skræl og riv ingefær. Fordel citronsaft over laksen, og krydr med salt, peber og friskrevet ingefær. Bag laksen i ovnen i 15 minutter.
Skyl quinoaen i en si. Hæld quinoaen i en gryde, hæld vand på, til det dækker, og kog quinoaen i ca. 12 minutter.
Hæld vandet fra gennem en si, og skyl quinoaen med koldt vand.
Pil løgene, og skær dem i fine både. Skyl agurken, og skær den i små tern. Hak basilikum fint.
Vend løg, agurk, basilikum, kapers og quinoa sammen i en skål. Rør balsamico og olie sammen, og vend det i quinoasalaten.
Smag til med salt og peber. Servér quinoasalaten som tilbehør til laksen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk