Bagt laks med fløde, spinat og asparges
10. maj 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Det her er den nemmeste gourmetret nogensinde, der passer perfekt til både hverdag og fest.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør spinaten. Skyl asparges, og bræk de hårde ender af. Skær aspargesene i mindre stykker.
Læg laksefileterne i et ovnfad, og krydr godt med salt og peber.
Riv og pres citronen over laksefileterne, og læg herefter 1 spsk. smør oven på hver laksefilet. Bag retten i ovnen i ca. 5 minutter.
Tag ovnfadet ud af ovnen. Fordel hvidvin, fløde, kapers og grøntsager i ovnfadet, og bag retten i ovnen i yderligere 10 minutter, til laksefileterne er gennemtilberedte og grøntsagerne møre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk