Bagt laks med feta og brombærsalat

18. oktober 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Ovnbagt laks er en klassiker, som kun bliver endnu bedre af at få selskab af saltet feta, frisk citron og grønne krydderurter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Skyl purløg og persille, og hak begge dele.
Mos feta, krydderurter, olie og citronsaft sammen i en skål med en gaffel, og krydr med salt og peber.
Fordel fetablandingen oven på laksen, og steg den i ovnen i 20 minutter – den er færdigstegt, når kødet deler sig i fine flager.
Skyl og tør babyspinat. Pluk basilikumbladene. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl og tør brombærrene. Hak hasselnødderne groft.
Pisk olie, eddike og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Bland babyspinat, basilikum og rødløg sammen i en skål, og vend det sammen med dressingen.
Anret salaten i en serveringsskål, og top med brombær, hasselnødder og smuldret feta.
Servér salaten til den bagte laks sammen med godt brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar