Bagt laks med citron og nøddegremolata
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Den friske gremolata af persille, sprøde nødder og citronskal passer som hånd i handske til den bagte laks.
Bemærk
Ovntid: 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 210°. Læg laksen i et smurt ovnfast fad, og læg tynde skiver af citron ovenpå. Dryp med honning, og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 12 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem med skræl i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre.
Skyl og hak persille. Riv citronskal fint. Rist hasselnødderne let på en tør pande, og hak dem. Bland persille, citronskal og hakkede hasselnødder.
Rens porrer, og skær hver af dem i 2-3 stykker. Bring lidt vand i kog i bunden af en gryde, tilsæt smør og salt, og damp porrerne i 6-8 minutter.
Servér laksen med kartofler og smørdampede porrer, og drys godt med nøddegremolata.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk