Bagt krydret blomkål i tomatsauce

1. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Et helt blomkål vendt i paprika, gurkemeje, hvidløg og ras el hanout og bagt på en bund af tomat.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blomkålen, skær stokken af (så blomkålen kan stå),og blanchér blomkålen i en gryde med letsaltet vand i ca. 3 minutter.
Skyl blomkålen i koldt vand, og lad den afdryppe helt.
Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med paprika, gurkemeje, ras el hanout og friskhakket timian i en skål. Pensl marinaden på blomkålen.
Tænd ovnen på 200°. Fordel de hakkede tomater i et lille ovnfad, og læg blomkålen ovenpå. Spray med olie, og krydr med salt og peber.
Bag blomkålen i ovnen i 25-30 minutter, til den er mør. Servér blomkålen straks, evt. sammen med lidt brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar