Bagt krydret blomkål i tomatsauce
1. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Et helt blomkål vendt i paprika, gurkemeje, hvidløg og ras el hanout og bagt på en bund af tomat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, skær stokken af (så blomkålen kan stå),og blanchér blomkålen i en gryde med letsaltet vand i ca. 3 minutter.
Skyl blomkålen i koldt vand, og lad den afdryppe helt.
Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med paprika, gurkemeje, ras el hanout og friskhakket timian i en skål. Pensl marinaden på blomkålen.
Tænd ovnen på 200°. Fordel de hakkede tomater i et lille ovnfad, og læg blomkålen ovenpå. Spray med olie, og krydr med salt og peber.
Bag blomkålen i ovnen i 25-30 minutter, til den er mør. Servér blomkålen straks, evt. sammen med lidt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk