Bagt knoldselleri med brunet smør og parmesan
29. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Med både brunet smør, parmesan og frisk purløg på toppen går knoldsellerien fra at være en anonym rodfrugt til at spille hovedrollen på spisebordet. Servér den som en lækker lille forret, eller spis den som et grønt tilbehør til et større måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i store stykker.
Vend knoldsellerien i olie, og læg den i et ovnfast fad. Drys den med salt og peber.
Bag knoldsellerien i ovnen i ca. 20 minutter, eller til den begynder at blive blød.
Smelt smørret i en gryde. Rør rundt, indtil det begynder at bruse op. Smørret er færdigt, når det begynder at dufte af karamel og er gyldent i farven.
Pil rødløg, og hak det fint. Rør rødløg og peberrod i smørret.
Skyl og hak purløg fint. Riv parmesan fint.
Hæld smørret over knoldsellerien. Drys purløg og parmesan over den, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk