Bagt kartoffel-porre-suppe med sprød skinke

11. februar 2020 af .

Foto: Line Falck

Her får du luksusversionen af den klassiske kartoffel-porre-suppe. Fordi du bager grøntsagerne i ovnen først, koncentrerer du smagene, og suppen får en langt mere fyldig og spændende smag. Prøv selv at smage forskellen.

Bemærk
Bagetid, grøntsager: 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skær kartoflerne i tern, og porrerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene.
Vend med olie, salt og peber, og bag grøntsagerne i et ovnfast fad i ca. 50 minutter, til de er gyldne.
Kom de bagte grøntsager i en stor gryde sammen med hvidvin. Kog et par minutter, til alkoholen er fordampet.
Tilsæt bouillon eller fond, og lad suppen simre i 10 minutter.
Blend suppen glat med en stavblender, og tilsæt piskefløde. Varm igennem, og smag til.
Steg skinken sprød i olie på en pande. Dryp af på køkkenrulle.
Servér suppen med fintklippet purløg og sprød skinke på toppen.

Tip!

Byt evt. parmaskinken ud med sprødstegt bacon i tern.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar