Bagt kartoffel-porre-suppe med sprød skinke
11. februar 2020
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Her får du luksusversionen af den klassiske kartoffel-porre-suppe. Fordi du bager grøntsagerne i ovnen først, koncentrerer du smagene, og suppen får en langt mere fyldig og spændende smag. Prøv selv at smage forskellen.
Bemærk
Bagetid, grøntsager: 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skær kartoflerne i tern, og porrerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene.
Vend med olie, salt og peber, og bag grøntsagerne i et ovnfast fad i ca. 50 minutter, til de er gyldne.
Kom de bagte grøntsager i en stor gryde sammen med hvidvin. Kog et par minutter, til alkoholen er fordampet.
Tilsæt bouillon eller fond, og lad suppen simre i 10 minutter.
Blend suppen glat med en stavblender, og tilsæt piskefløde. Varm igennem, og smag til.
Steg skinken sprød i olie på en pande. Dryp af på køkkenrulle.
Servér suppen med fintklippet purløg og sprød skinke på toppen.
Tip!
Byt evt. parmaskinken ud med sprødstegt bacon i tern.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk