Bagt kartoffel med friskost og stegte svampe

6. november 2020 af .

Foto: Anders Schønnemann

Svampe stegt i smør. Så behøver vi egentlig ikke mere, men prøv alligevel at servere dem som topping på en bagt kartoffel med friskost til.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl kartofler, læg dem i et ildfast fad, og drys med havsalt. Bag dem møre ved 180° i ca. 1 time.
Rens svampe, og skær dem i mindre stykker. Varm en pande op, og steg svampene i olie i et par minutter, så de falder lidt sammen, men stadig har form og struktur.
Smelt smør på panden, og lad det bruse op omkring svampene. Krydr med resten salt og peber. Tag svampene af panden, og hold dem lune.
Skær et kryds i toppen af de bagte kartofler, og giv dem et lille tryk, så de åbner sig.
Læg kartoflerne på tallerkener, og anret med en god skefuld friskost, lune svampe og masser af karse på toppen. Drys med lidt havsalt og friskkværnet peber på toppen.
Servér med det samme, mens kartoflerne er varme, og det hele smelter lidt sammen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar