Bagt jordbær-rabarber-grød
12. juli 2018
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Jordbær-rabarber-grød er en dansk klassiker. I denne version er grøden bagt og ikke kogt. Det giver en mere intens smag, samtidig med at frugten holder lidt på sin form.
Bemærk
Trækketid: 30 minutter. Afkøling og frysetid: 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rabarber, og skær dem i skiver. Skyl og nip jorbær, og skær dem i skiver. Riv skallen, og pres saften af citronen.
Bland rabarber og jordbær i et ildfast fad, drys med sukker, citronsaft og -skal. Lad det trække i 30 minutter i fadet.
Tænd ovnen på 100°. Bag frugten i 30 minutter, så den smider lidt væske, men stadig holder form og farve.
Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på køl. Lad grøden blive helt kold inden servering.
Sørg for, at alle ingredienser og røreskålen er kolde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene.
Pisk fløde, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og salt sammen i en skål med en elpisker. Pisk indtil konsistensen er lidt blødere end flødeskum, så du får en parfitmasse.
Hæld parfaitmassen i en plastikbeholder, og stil den i fryseren i 2-3 timer.
Tag parfaiten ud af fryseren ca. ½ time før servering. Rist græskarkærnerne på en tør pande.
Anret den kolde grød i skåle, top med et stykke parfait, og drys med ristede græskarkerner og skovsyre.
Tip!
Du kan lave vaniljeparfaiten 2-3 dage i forvejen. Hvis den står længere på frost, bliver den for hård og danner iskrystaller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på rabarbergrød