Bagt grape med skyr og myntesukker
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den bagte grape er et friskt indslag på morgenbordet, men gør sig også godt som en sund dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skær grapefrugterne over i halve, og skær bunden en smule til, så de kan stå stabilt. Kør en skarp kniv rundt langs kanten på hver halve grapefrugt, og frigør frugtkødet en smule, så det er nemmere at få fri med en ske efter bagningen.
Sæt grapefrugterne med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir eller i et lille ovnfad.
Blend rørsukker og mynteblade sammen i en minihakker, til det er findelt.
Drys 1 tsk. myntesukker på hver halve grape, og bag dem øverst i ovnen i 10 minutter, til de er let glaserede.
Tag dem ud, og afkøl let.
Anret de lune grapefrugter med en skefuld skyr på toppen, og spis dem med en ske.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk