Bagt græskar med mozzarella og balsamico
7. april 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Græskarrets sødme forstærkes, når det bliver bagt, og sammen med en god mozzarella og et dryp balsamicoeddike forener det søde sig på bedste vis med salt og umami. Servér retten med brød, eller som tilbehør til en bøf.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Halvér hokkaido-græskarret, og fjern kernerne med en ske. Skær det i både, og skær skrællen af.
Fordel græskarbådene på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med fennikelfrø, salt og peber.
Spray med olivenolie, og bag hokkaidobådene møre i ovnen i ca. 25 minutter.
Dryp med hvid balsamico, og anret de bagte græskarbåde på et fad eller i dybe tallerkener.
Riv osten i mindre stykker, og fordel den over græskarbådene. Dryp med balsamicoglace, og drys med basilikum og brøndkarse.
Tip!
Du kan også lave retten med butternutsquash.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk