Bagt gnocchi med grønkål, tomatsauce og tre slags ost
5. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Gnocchi er en form for pasta fremstillet af kogte kartofler. Køb dem i velassorterede supermarkeder i køledisken med frisk pasta.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg begge dele i olie i en gryde ved middel varme i 5 minutter. Tilsæt hakkede tomater, æbleeddike, oregano og sukker, og bring saucen i kog. Skru ned til middel varme, og lad tomatsaucen småkoge i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 190°. Rib grønkålen af stilkene, og skyl dem grundigt. Vend dem med olie, og krydr med chiliflager, salt og peber.
Fordel grønkålen på en bageplade med bagepapir, og steg dem sprøde i ovnen i 10 minutter.
Hæld gnocchi, ricotta og hakket basilikum i tomatsaucen, rør rundt, og lad saucen småkoge i yderligere 5 minutter.
Fordel halvdelen af tomatsaucen i bunden af et ovnfad, drys med revet parmesan og halvdelen af mozzarellaen skåret i tynde skiver. Fordel halvdelen af den sprøde grønkål ovenpå. Gentag med endnu et lag, og slut af med rasp og revet parmesan på toppen.
Sæt fadet i ovnen, og bag det i ca. 20 minutter, til det er boblende varmt.
Servér retten direkte fra fadet med lunt ciabattabrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk