Bagt fisk med fennikel og oliven-smørsauce
17. august 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Den simple smørsauce med oliven og citronsaft giver fiskeretten et skønt, syrligt pift.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i både. Skyl fenniklerne, og skær dem i tynde både. Pil hvidløgene, og hak dem groft. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pluk timian.
Tænd ovnen på 200°. Skær fisken i 4 portionsstykker.
Læg løg, fennikel, hvidløg og timian i et ovnfast fad, og vend med olie, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i 25 minutter, til de er møre.
Tag fadet ud af ovnen. Læg fiskestykkerne over grøntsagerne, og drys med tomater.
Bag fisk og grøntsager i ovnen i 8-10 minutter, til fisken er færdigtilberedt.
Smelt smørret i en lille gryde. Smag til med citronsaft, salt og peber. Tag gryden af varmen, og hæld oliven i saucen.
Servér bagt fisk med fennikel og tomat, hæld oliven-smørsaucen over, og drys med timian. Giv en skål blandet salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk