Bagt feta- og tomatdip

26. januar 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Denne græske skønhed har det hele: Den er salt, fed og fyldt med umami. Husk at vælge en blød feta, og nyd dippen, mens den stadig er lun.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220° varmluft. Skyl og halvér tomaterne. Pil og skær hvidløg i tynde skiver.
Fordel hvidløg, tomater og feta i et ovnfast fad. Drys med chiliflager og oregano. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag det hele i ovnen i 15-18 minutter, til fetaen bobler, og tomaterne er let møre.
Skyl og pluk basilikum. Vend tomaterne og feta godt sammen i fadet, og top med basilikum. Servér straks med godt brød.

Tip!

Vil du have dippen mere snasket, kan du tilsætte lidt mosede tomater fra dåse, inden du bager den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar