Bagt cheesecake med ricotta og appelsin

Denne formidable chessecake bages i ovnen, så den bliver lidt fastere end en traditionel ostekage – men bestemt ikke dårligere!

Bemærk
Kagen kan holde sig i køleskabet i en uges tid, hvis altså ikke den når at blive spist inden.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt smørret, og blend det med kiksene i en foodprocessor.
Fordel massen i den smurte form med bagepapir i bunden. Sæt den på køl.
Tænd ovnen på 160°.
Rør ricotta og cremefraiche sammen med sukker. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Riv appelsinskal fint. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend fintrevet appelsinskal og vaniljekorn i dejen.
Fordel dejen på den kolde kiksebund, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
Pynt med sigtet flormelis og frysetørrede hindbær.

Tip!

Ingen foodprocessor? Så læg kiksene i en frysepose, knus dem fint med en kagerulle, og bland dem med smeltet smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar