Bagt cheesecake med ricotta og appelsin
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Denne formidable chessecake bages i ovnen, så den bliver lidt fastere end en traditionel ostekage – men bestemt ikke dårligere!
Bemærk
Kagen kan holde sig i køleskabet i en uges tid, hvis altså ikke den når at blive spist inden.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Smelt smørret, og blend det med kiksene i en foodprocessor.
Fordel massen i den smurte form med bagepapir i bunden. Sæt den på køl.
Tænd ovnen på 160°.
Rør ricotta og cremefraiche sammen med sukker. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Riv appelsinskal fint. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend fintrevet appelsinskal og vaniljekorn i dejen.
Fordel dejen på den kolde kiksebund, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
Pynt med sigtet flormelis og frysetørrede hindbær.
Tip!
Ingen foodprocessor? Så læg kiksene i en frysepose, knus dem fint med en kagerulle, og bland dem med smeltet smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk