Bagt butternutsuppe med tigerrejer
25. november 2021
af
Winnie Methmann.
Foto: Winnie Methmann
Eksotisk ser det ud, når du tryller denne opskrift på butternutsuppe med tigerrejer frem. Men lad dig ikke narre – det er nemlig slet ikke spor svært.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquashen, fjern kernerne, og skær skrællen af. Skær græskarkødet i små tern.
Vend græskarternene i olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem møre i ovnen i 25-30 minutter.
Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Hak det hele fint. Skær top og bund af citrongræsset, og fjern de yderste blade. Knus citrongræsset.
Steg løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, når græskarternene er næsten færdigbagt. Tilsæt ingefær, rød karrypasta og græskarternene, og steg det hele i ca. 3 minutter.
Tilsæt kokosmælk, grøntsagsbouillon, citrongræs, sukker og salt, og lad suppen koge op i et par minutter. Skru ned for varmen, og lad suppen simre i 10-15 minutter under låg.
Tag citrongræsset op af gryden, og blend suppen til en ensartet masse med en stavblender direkte i gryden. Hæld rejerne i, og lad suppen koge i yderligere ca. 10 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skyl chilien, og skær den i skiver. Skyl og pluk krydderurter. Fordel suppen i 4 skåle, og top med chili og krydderurter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk