Bagt butternutsuppe med tigerrejer

25. november 2021 af .

Foto: Winnie Methmann

Eksotisk ser det ud, når du tryller denne opskrift på butternutsuppe med tigerrejer frem. Men lad dig ikke narre – det er nemlig slet ikke spor svært.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquashen, fjern kernerne, og skær skrællen af. Skær græskarkødet i små tern.
Vend græskarternene i olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem møre i ovnen i 25-30 minutter.
Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Hak det hele fint. Skær top og bund af citrongræsset, og fjern de yderste blade. Knus citrongræsset.
Steg løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, når græskarternene er næsten færdigbagt. Tilsæt ingefær, rød karrypasta og græskarternene, og steg det hele i ca. 3 minutter.
Tilsæt kokosmælk, grøntsagsbouillon, citrongræs, sukker og salt, og lad suppen koge op i et par minutter. Skru ned for varmen, og lad suppen simre i 10-15 minutter under låg.
Tag citrongræsset op af gryden, og blend suppen til en ensartet masse med en stavblender direkte i gryden. Hæld rejerne i, og lad suppen koge i yderligere ca. 10 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skyl chilien, og skær den i skiver. Skyl og pluk krydderurter. Fordel suppen i 4 skåle, og top med chili og krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar