Bagt butternutsquash med feta og granatæble
14. januar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
I 90’erne var bagte kartofler med fyld et hit. Sig hej til den moderne udgave af den velkendte klassiker – bagt butternutsquash! Top butternutsquashen med søde granatæblekerner og krydderurter, så bliver det et farverigt og lækkert indslag til aftensmaden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær butternutsquashen over på midten, og skrab kernerne ud med en ske. Læg butternutsquashen med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
Pensl butternutsquashen med olie, og drys den med salt og peber.
Bag butternutsquashen i ovnen i ca. 30-40 minutter.
Skær granatæblet over, og bank på det med en træske. Pil granatæblekernerne, og smuldr fetaen. Drys granatæble og feta over butternutsquashen.
Skyl persille og mynte, hak det, og drys det over butternutsquashen.
Rør yoghurt, tahin, spidskommen og friskpresset citronsaft sammen til en dressing med en ske i en skål.
Hæld dressingen over butternutsquashen, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk