Bagt blomkål med tzatziki
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Man kan næsten snydes til at tro, at disse sprøde og krydrede blomkålsbuketter er indiske chicken wings. Servér dem med cremet tahin-tzatziki og mættende fuldkornsris med proteinrige linser.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris i letsaltet vand under låg i 20 minutter. Tilsæt linser, og lad dem koge med i yderligere 20 minutter.
Tag låget af, og lad det sidste vand fordampe, inden du tager gryden af varmen.
Tænd ovnen på 175°. Skyl blomkålen, og del den i buketter. Bland majsmel, tandoorikrydderi, hvidløgspulver og salt i en stor skål.
Tilsæt olie, yoghurt og vand, og bland det sammen til en klistret dej.
Vend blomkålsbuketterne rundt i dejen, så massen fordeler sig på blomkålene (det er hurtigst at bruge hænderne).
Fordel derefter buketterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil buketterne er sprøde og gyldne.
Pres saften af citronen. Bland yoghurt, tahin, citronsaft, salt og peber i en skål.
Riv agurken på den grove side af et rivejern, og rør i yoghurtdressingen. Pres hvidløg, hak mynteblade groft, og rør i tzatzikien.
Tip!
Bland rester af linser og korn i risene, hvis du trænger til at få tømt ud i køkkenskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk