Bagt blomkål med rygeost, radiser og ærter
28. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Perfekt sommertilbehør! Servér den bagte blomkål som tilbehør til f.eks. kylling eller gris.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Kassér de yderste blade af blomkålen. Skyl og afdryp blomkålen, og skær den i tykke skiver.
Fordel blomkålsskiverne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Bag blomkålen i ovnen i 25 minutter, til den er flot gylden, men stadig har lidt bid.
Rør rygeost og mælk sammen i en skål. Riv citronskallen fint, og pres saften. Smag cremen til med citronskal, citronsaft, honning, salt og peber, og lad den trække på køl i 15 minutter før servering.
Anret den bagte blomkål på et serveringsfad. Rens radiserne, og skær dem i skiver på langs. Bælg ærterne.
Fordel rygeostecreme, radiser og ærter over blomkålen, og pynt med friske ærteskud. Servér, mens blomkålen stadig er lun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk